FAQ Proprietari

  Cum ma inregistrez ?

Accesati pagina Inregistrare, completati datele dvs. sau folositi metoda de inregistrare prin adaugarea datelor dvs. din contul Google.

  Cum adaug proprietatea mea ?

Dupa ce intrati in contul dvs. accesati panoul de control al vanzatorului unde aveti posibilitatea de a adauga serviciile si unitatile de cazare dorite in functie de planul ales.

  Ce plan sa aleg ?

In functie de necesitatile dvs. puteti alege un plan lunar, cu plata lunara sau plata anuala. Serviciile oferite de dvs. sunt afisate pe toata durata abonamentului activ cu toate beneficiile incluse.

  Ce se intampla daca nu aleg un plan ?

Daca nu alegeti un plan, toate rezervarile serviciilor dvs. vor fi supuse la un comision standard de 5%, platibil imediat ce clientul s-a cazat la unitate.

  Care este diferenta dintre planuri ?

Planurile noastre sunt gandite in asa fel incat beneficiarul sa nu isi bata capul zi de zi cu comisioane. Alegerea unui plan usureaza munca proprietarului de servicii.

Pachetele standard sunt pe baza de abonament iar cele gratuite sunt pe baza de comision per rezervare.

La planurile lunare, respectiv anuale nu exista comision pe rezervare. Puteti beneficia de un numar nelimitat de rezervari.

  Planul de promovare a unitatii

Daca aveti un planul de Start, nu aveti inclus nici un serviciu promovat. Daca doriti sa promovati un serviciu puteti alege pachetul de promovare lunara.

In cazul in care aveti unul din celelalte pachete si doriti sa promovati un serviciu ce nu este deja promovat prin optiunea pachetului, puteti alege pachetul de promovare pentru a face acest lucru.

  Optiunea Promovare din inregistrarea unitatii

Casuta de promovare este disponibila fiecarui proprietar de unitati de cazare, dar afisarea in categoria unitatilor promovate se face doar in baza unui plan premium activ. In lipsa unui plan activ, unitatea ramane listata standard pe platforma noastra.

  Cum reclam un client ?

In cazul in care doriti sa reclamati un client in baza unor motive reale, in functie de planul dvs. activ aveti acces la suport prin tichete de suport sau suport din partea administratorilor platformei Euro Travel Star.

  Reclamatii False

In cazul in care un proprietar de unitate de cazare, face o reclamatie falsa (dovedita) unui client, unitatea de cazare primeste o penalizare din partea platformei in cuantul de 2 zile.

Aceasta penalizare scade din timpul de afisare/promovare a proprietatii/seviciilor oferite cu 2 zile.

In cazul in care proprietarul nu are un plan activ, comisionul rezervarilor se va ridica la 10% in loc de 5%, iar proprietatea este penalizata cu 5 zile.

Pentru cazurile in care proprietarul nu are nici un plan activ, dar are un serviciu promovat printr-un plan de promovare, planul de promovare este automat inchis, serviciile ramanand fara promovare.

La 3 reclamatii false dovedite, unitatea de cazare primeste o suspendare de 30 de zile de la afisarea in platforma.

  Cine si cum scrie recenzii proprietatii mele ?

Recenziile pot fi lasate doar de clientii serviciilor dvs., ce au finalizat rezervarea.

Dvs. trebuie sa intrati in panoul dvs. de control pentru a modifica statusul rezervarii.

Atunci cand clientul s-a cazat la dvs. si a achitat la receptie contravaloarea serviciilor, dvs. sau angajatii de la receptie, trebuie sa intre in cont si sa modifice statusul rezervarii ca Finalizat. Doar dupa aceea clientii dvs. pot scrie recenzii.

  Am primit o recenzie proasta, ce fac ?

In mod normal nu trebuie sa faceti nimic. Recenziile arata calitatea serviciilor oferite de proprietatea dvs.

In cazul unor recenzii rau intentionate, puteti solicita ascunderea/stergerea respectivei recenzie, in baza motivarii/dovedirii relei intentii a clientului.

Foarte Important:

Insumarea a 100 de recenzii proaste duce la suspendarea unitatii de cazare.

  Reclamarea unui client

Platforma noastra nu dispune de mijloace fizice impotriva persoanelor de rea credinta, care s-au prezentat ca clienti la dvs.

Va rugam sa urmati toate caile legale in acest sens.

Ce putem noi sa facem, este sa blocam utilizatorul respectiv, in a mai folosi platforma noastra.

Nu are nimeni nevoie de clienti rau intentionati la unitate si nici noi nu dorim sa promovam asa ceva, astfel incat vom bloca orice fel de activitate, numar de telefon, cont al clientului precum si IP-ul lui de la accesarea platformei.

  Cu ce este diferit Euro Travel Star fata de alte platforme ?

Euro Travel Star nu lucreaza doar pe baza de comision, ci si pe baza de abonament, iar in cazuri exceptionale nu percepe nici un fel de taxa pentru serviciile prestate.

Platforma noastra ofera posibilitatea proprietarilor de unitati de cazare, precum si a altor tipuri de servicii conexe, sa listeze unitatea si/sau serviciile pe platforma, promovandu-le in toata europa. De aceea va rugam sa folositi si paginile limbilor straine cand inregistrati unitatea. In acest sens va puteti ajuta de google translate.

  Ce trebuie sa scriu la descrierea unitatii sau a serviciului oferit ?

In descrierea unitatii sau a serviciilor oferite de dvs. puteti descrie unitatea, serviciile oferite, precum si imprejurimile si in general cam orice va ajuta sa promovati acel serviciu sau unitate de cazare.

Puteti modifica descrierea in functie de nevoile dvs. ori de cate ori aveti nevoie.

Va rugam totusi sa nu modificati mai des de 3 ori pe an, pentru a face promovarea serviciului nostru mai lin in motoarele de cautare.

  Ce nu am voie sa scriu la descriere ?

Va rugam ca in descrierea serviciilor dvs. a camerelor sa nu postati link-uri catre pagina web a unitatii de cazare sau a serviciilor oferite.

Nu postati link-uri sociale.

Nu postati link-uri catre alte servicii oferite de cunostiintele dvs.

Nu postati nimic din ce nu ar descrie serviciile oferite de dvs.

Administratorii platformei verifica orice informatie plasata in descriere, iar in functie de rezultat, aceea unitate sau serviciu va fi aprobat sau nu.

Postarea de link-uri se considera spam si nu se va aproba listarea.

Incalcarea termenilor si a conditiilor duce la suspendarea contului dvs. definitiv.

  Cum se verifica serviciile/unitatea de cazare ?

Verificarea unitatilor si a serviciilor oferite de dvs. se face manual sau automat prin intermediul uneltelor online cat si offline, precum google maps, google earth, google live street, direct la locatie, sau prin intermediul beneficiarilor serviciilor oferite de dvs.

  Ce se intampla daca se descopera o frauda ?

Ne referim strict la frauda in legatura cu unitatea de cazare.

In cazul unei listari/promovari a unei unitati de cazare care fizic nu exista, aceasta unitate este instant retrasa de pe platforma noastra iar utilizatorul/proprietarul respectivei unitati este automat blocat.

Clientii dvs. pot reclama lipsa unitatii de la locatie de asemenea.

  Cand achita clientii ?

Va recomandam sa incasati contravaloarea serviciilor oferite, la momentul check-in-ului si nu mai tarziu.

Exista din pacate clienti ce traiesc cu impresia ca serviciile oferite sunt castigate la loterie.

  Solicitati documente ?

Documentele solicitate de platforma noastra sunt doar cele oficiale de la inregistrarea SRL-ului, iar de la clienti nu solicitam nici un document, astfel incat noi sa nu pastram nici un fel de date de la clienti, inafara de cele ce sunt necesare punerii la dispozitie a serviciilor dvs. catre clienti.

Incercam pe cat posibil sa patram cat mai putine date in sistemul nostru.

Va recomandam de asemenea sa solicitati la check-in documentele oficiale personale, si sa verificati la receptie corectitudinea datelor din actele de identitate.

Sfat:

Cetatenii romani trebuie sa aiba documente de identitate emise de autoritatile romane, unde este trecut dimiciliul din Romania.

In cazul in care clientul dvs. prezinta documente de alta tara, aceste documente trebuie sa aiba trecute datele de domiciliu din tara respectiva.

Niciodata statul roman nu va trece pe actele de identitate, domiciuliul principal in alta tara si nici autoritatile straine nu vor trece domiciliul principal in Romania.

  Ce garantie au proprietarii ca clientii se prezinta la unitate ?

Niciuna !

Nu putem garanta corectitudinea utilizatorilor inregistrati pe platforma noastra, cum nici alte platforme nu pot garanta.

Putem garanta insa, toata implicarea noastra in a rezolva probleme si situatii.

  Cum imi dau seama ca un client nu este serios ?

In Romania din pacate, clientii cu rezervari nu anunta ora sosirii, sau nu o respecta chiar daca ei au oferit respectiva ora.

Clientii ce nu raspund la telefon dupa ora specificata de ei, din motive doar de ei stiute, este clar pentru toata lumea ca nu vor mai sosi la unitate. De aceea va sfatuim sa solicitati clientului dvs. sa se prezinte cat mai devreme posibil, pentru ca dvs. sa puteti da camera spre inchiriere in cazul in care clientul nu mai ajunge la unitate.

De asemenea va recomandam sa respectati orele de check-in.

Daca clientul solicita check-in dupa ora oficiala de check-in, puteti taxa acest serviciu spontan de late check-in daca in facilitatile unitatii dvs. de cazare nu este specificat ca oferiti gratuit Late Check In.

Daca clientul nu ajunge la unitate, va rugam sa ne mentionati in pagina de rezervari

Alte intrebari
Daca nu gasiti raspunsul aici puteti sa ne contactati